Sommerbutikken AS - Varmkompostbinge Biolan

Kompostbinge Biolan - "Steinbinge"

Sommerbutikken AS - Hurtigkomposter Biolan

Biolan Kompostbinge - Hurtigkomposter/Varmkompost 500 L Grå

Bokashi Kompostbøtte Biolan

Med en Bokashi-bøtte kan du kompostere matavfall på kjøkkenet. Med i pakken får du en 10L lufttett boks i kraftig plast med innvendig rist i bunn og låsbart lokk. Det er et fastmontert håndtak og foran i bunn av Bokashi-boksen har du en ventil for tømming av væske. I tillegg følger det med 1 kg. bokashistrø og et informativt hefte om bruk. Alt av plantebasert organisk avfall og mindre mengder av kjøtt og fisk kan komposteres i Bokashi-bøtten.
Høyde: 30cm
Bredde: 26cm
Dybde (inkl. tapp foran): 22,5cm
Ser mer informasjon om Bokashi lenger ned på siden.
NB: For å kunne drive en kontinuerlig Bokashi-prosess trenger du 2 stk. bøtter.

kr 695,00 kr 556,00
På lager
SKU
BIO51310100

Hva kan jeg kaste i Bokashi-bøtten?
Du kan kaste alt av plantebasert organisk avfall, samt. mindre mengder fisk og kjøtt. Mindre bein kan kastes oppi bøtten, men vil ikke brytes ned. Unngå å kaste ikke-organisk avfall, aske, dyreavføring og væsker (yoghurt f.eks).

Hvorfor Bokashi?

Med Bokashi kan du omgjøre matavfall til nyttig og næringsrik kompost på kort tid, samtidig som det er miljøvennlig og svært enkelt. Det lukter ikke vondt ved riktig bruk og du kan ha bokashi-bøtten stående på kjøkkenbenken selv inne på små kjøkken.

Hva gjør jeg?
Kast matavfallet oppi Bokashi-boksen og bruk litt bokashistrø ved hver påfylling. Så fort du har fylt opp bøtta setter du på lokket og lar den stå i romtemperatur i to uker. Du må tappe væske fra boksen i løpet av disse to ukene. Etter to uker har inneholdet blitt fermentert og du kan nå blande det med jord eller grave det ned i jorda. Hvis du har en kompostbinge kan du bruke denne om ønskelig. Med en varmkompostbinge kan du effektivt kompostere avfall hele året med tilskudd fra Bokashi-boksen. Du trenger 2 stk. Bokashi-bøtter slik at du kan bruke en bøtte imens den andre står til fermentering.

Hvordan bruker jeg Bokashi-væsken?
Væsken fra Bokashi-komposten har et høyt innhold av næringsstoffer som kan brukes som gjødsel. Det er en sterk væske som bør blandes 1:100 før bruk som gjødsel.

Anmeldelser

Files

Vi fant andre produkter du kanskje kommer til å like!