Flaggstenger

Flaggstenger

Vi har flaggstenger i glassfiber, aluminium og tre. Våre flaggstenger leveres komplette og er enkle å montere. Normalt rask levering og lave fraktpriser over hele landet. Ring oss på tlf. 66917320 eller bestill enkelt i nettbutikken. Du kan se ofte stilte spørsmål om flaggstang lenger ned på siden. Se også vårt store utvalg av norske flagg og vimpler her.

Side
per side
Side
per side

Spørsmål og svar om flaggstang:

Hvor høy flaggstang?
Det er ingen lover som sier noe om hvor høy en flaggstang skal være, men en tommelfingerregel er at flaggstangen skal rage cirka 1/3 over møne. Hvor skal flaggstangen stå? Hvis du har nivåforskjeller på tomten kan du utnytte geografien og det er derfor en fordel om du bestemmer plassering av flaggstang før du bestiller. Pris på flaggstang varierer med type og høyden og en flaggstang trenger ikke å koste med enn nødvendig. Hytter har normalt en flaggstang på 6-9 meter. Flaggstang for villa og enebolig er normalt 10-12 meter og gårdsbruk kan ofte bruke opptil 14 og 16 meter flaggstang.

Hvordan montere flaggstang?
Montering av flaggstang er enkelt og du kan fint gjøre det selv. En person kan alene reise en flaggstang på 6-12 meter i aluminium eller glassfiber. En flaggstang kan monteres ned i fjell, i bakken eller i et stativ. Ved montering ned i fjell trenger du et fjellborr og vi anbefaler borr på Ø30mm. For å montere ned i bakken må du grave et hull og støpe med betong. Dybden på støpen kommer an på hvor høy flaggstang du skal ha. Se våre monteringsanvisninger. Hvis du har et gammelt flaggstangstativ stående fra tidligere kan vi levere en flaggstang i aluminium eller forsterket glassfiber.

Flaggstang i aluminium eller glassfiber?
Flaggstang glassfiber er uten tvil bestselgeren, og ikke uten grunn: de tar seg bra ut med jevn overgang fra bunn til topp, er vedlikeholdsfrie og lette i vekt. Man kan ikke borre i glassfiberstenger med mindre de er forsterket med hylse i bunn. Hvis du har behov for å borre hull i flaggstangen kan en flaggstang i aluminium være det du trenger. Med en flaggstang i aluminium kan du borre der du har behov. Både aluminium og glassfiber er gode valg.

Hvor mye koster frakt av flaggstang?
Flaggstang aluminium leveres i flere deler og er således en billig flaggstang å transportere. Flaggstang i glassfiber kan du få i hel lengde eller todelt. Det er store forskjeller på fraktkostnaden, men ingen nevneverdig forskjell på en flaggstang glassfiber i hel lengde og en som er todelt. Det koster for eksempel det samme å sende en glassfiber todelt flaggstang til Bergen som til Alta. Fraktprisene ser du i vår nettbutikk. Du kan også hente flaggstang i Vestby etter avtale.

Hva slags flaggstangtilbehør trenger jeg
Våre flaggstenger leveres komplette med kule, line, linefeste og feste for montering ned i bakke/fjell. Det eneste du trenger i tillegg er et flagg eller vimpel å heise opp i flaggstangen. Flagg og vimpler til flaggstang får du kjøpt hos oss. Når julen nærmer seg vil du kanskje heise opp flaggstang lys. Flaggstang julelys kan du også få kjøpt hos oss.